31 Ekim 2015 Cumartesi


Yepyeni bir bölüm. Yepyeni bir sezon. Evet Heroes tekrar döndü ama bu kadar değil. 

Tim'in elinde hatırladığım kadarıyla, hatta arkadaşımın kapı önünde söylediği şekliyle daha 5 sezonluk malzeme vardı. Evet bu o zaman rafa kalkınca gitti sanmıştık ama gitmemiş. Yeni sezon aslında buna dair bir çok durumu ortaya koyuyor ama kaldığı yerden değil. Kaldığı yerden izlerle...

Evet belirttiğim gibi geçmiştekiler var. Tamamen Claire'ın yaptığı açıklama temelini oluşturuyor. Öncelikle gelişmiş insanlarımız var. Önemli bir kısım. Tam olarak nasıl böyle bir yaygınlık gösterdi anlam verememiş olsam da sayıları da bir hayli yüksek. Primatech acaba bu kadarını nerede nasıl kontrol ederdi?



Şimdi bu gelişmiş insanlarla ilgili durum nedir? Dizinin ilk 6 bölümünde bir çok cevapsız soru vardı. 13 Haziranda yaşanan olayla başlıyorduk. Gayet güzel, insanlar ve gelişmişler birlikte huzur içinde gibi bir izlenim vardı ama iş tersine döndü. Bu 6 bölüm boyunca tabii biz ne oldu da böyle oldu, dizi ne amaçla çekiliyor, hedef nedir idrak etmekten uzaktık. Aslında 6. bölümle yaklaşıyorduk ama asıl meseleler 7. bölümdeymiş. O günü ve niye böyle bir patlama yaşandı, Noah neyi unutmalıydı, gelecek nelere kadirdi hepsini görme fırsatımız oldu kısıtlı da olsa. Kurtarılacak birileri var mı? Varsa kimler? Noah ile alakası nedir? Claire nasıl öldü? Zirvede miydi yoksa değil miydi? Yani işin aslı astarı neydi? Evet bunlar cevaplandı.

Yeni karakterlerin temeli? Bu kişilere dair bilgiler de iyice açıklanıyor artık. Özellikle doğayı kontrol eden genç kızımız tam olarak ne işle meşgul olacak, dünyayı nasıl kurtaracak bunu da öğrenmiş olduk bir noktada. Elbette bize verilenler hala tam olarak yeterli değil. O nedenle de işte izlemeye devam ettirecek gibi görünüyor.






Bu bölümün 2. partı da var. O gün yaşanan diğer olayları ve kelebek etkisi durumlarını göreceğiz. Aslında kelebek etkisini yaşatmayan Hiro var. Artık güçlerine daha hakim ve geçmişte öğrendiklerini unutmayan, zamanın şakaya gelmediğini anlamış bir Hiro. Diğer yönden gayet güzel trailerlardan kesitler de tamamlanma yolunda. Angela'nın ve Mohinder'ın da bulunduğu, aktif rol aldıkları bir bölüm olarak gelecek vadediyor dizi. Umarım tek sezonla değil de reytinglerin şahlanmasıyla uzun soluklu halini alır da biz de bu bölüm itibariyle aramıza katılan 2 cimcimeyi ve etkilerini görme fırsatına erişiriz.


Spoiler vermemeye çalıştım elimden geldiğince. Gerçekten zorlu bir durum olarak yansıyor. Özellikle son paragraf. Hiro'nun kelebek etkisine düşkünlüğü ve Butterfly Man muhabbetlerini yaptığı zamanlar duygulandırdı. Samuel'i anmak kısmet oldu biraz :) İlk defa da hakkında yazacak kadar doyurucu oldu bir bölüm. Teşekkürler Tim!




Dipnot: Patlama sahnesindeki görsel efektler vasattı. Daha iyi bir işi rahatlıkla ortaya koyabileceğini düşünüyordum ekibin ama neyse. Biraz daha özen göstersinler görsel efekte eskisi gibi.

Ayrıca bir de video çekerek anlatmak var, okumak zor gelenler onu da bekleyebilir.
Next
This is the most recent post.
Önceki Kayıt

0 yorum:

Yorum Gönder