12 Ağustos 2014 Salı

An itibariyle gerçekleşmekte olan Sony Gamescom Konferansı'nda açıklanan son bilgilere göre Sony Playstation 4 satış bilgilerini paylaştı. Öncelikle belirtmek lazım ki Sony'nin paylaştığı değerler mağazalara dağıtılan değil son kullanıcıya ulaşan konsol sayısı!



Geçen neslin başında yaptıkları bazı hatalar sonucu yarışa 1-0 geriden başlayıp sonrasında ilerleyen ve neslin son döneminde gayet güzel bir şekilde derslerini alıp yaptıkları yatırımlarla Xbox 360'ın önünde tamamlayan Sony bu başarısını Playstation 4 ile de göstermekte.

Playstation 2'nin gösterdiği 155 Milyonluk satışa ulaşması zor olsa da aynı gidişatı gösterirse çok ciddi bir satışa ulaşacağını söyleyebiliriz. Bu sene sonuna kadar 14-15 milyonluk satış bekleyen Sony şu an görünene göre bu beklentisini de yukarı çekebilir.

Microsoft'un yaptığı açıklamalar genelde mağaza dağıtımlarıyken Sony'nin rahat rahat paylaştığı son kullanıcı satış rakamı insanı düşündürüyor zira bir aralar Xbox departmanının kapatılması bile dedikodu olmuşken neler bizi bekliyor? Sonuç olarak Phil Spencer'ın gelişi kesinlikle etkisini gösterecek ve Xbox One da iyi rakamlara ulaşacak belki ve umarız ki olur zira rekabet canlılık getirir ve fayda sağlar!

0 yorum:

Yorum Gönder