23 Nisan 2014 Çarşamba

Bildiğiniz üzere Facebook ve Mr. Zuckerberg çalışma alanlarını arttırmakta. Bundan bir süre önce WhatsApp alımı, insansız hava araçlarıyla internet erişimi sağlamak ve son zamanlarda ise Oculus Rift ile de iyice oyunculara yönelmek bunların başında geliyor (elbette çeşitli başka yatırımlar ve önceki satın almalar da bulunmakta) 
Haberimizin öz kısmına gelirsek, 2 milyar dolar gibi bir miktar eğer bir firma tarafından başka bir firmayı satın almak için kullanılıyorsa cidden çok dikkat çekiyor ve ülkenin büyük kurumları bunun arkasını incelemekle yükümlü kılınıyor. İşte Federal Ticaret Komisyonu da burada devreye giriyor. Amerika'da yapılan bu yatırımın incelemeleri sonuç verdi ve Birleşik Devletler Hükümeti sonunda Facebook tarafından Oculus'un satın alınmasını onayladı.
Tabii unutmamak lazım, pek çok kişi buna temkinli yaklaşmıştı ama şahsi düşüncem maliyetin daha düşürülebilecek olması bu satın almayı insanlar için değerli kılıyor. Diğer taraftan Sony'de birebir bu konuya yatırım yapmakta. Bu yüzden gönlümüz ferah olsun. Rekabet olduğu sürece oyuncular kazanır, bkz Microsoft ve Xbox One'da U Dönüşleri!
Kaynak: CNBC

0 yorum:

Yorum Gönder